Select language:

Môže vás kancelária ochrániť pred Covid-19?

Môže vás kancelária ochrániť pred Covid-19?

V dnešných časoch sa očakáva, že pracoviská zabezpečia bezpečnosť svojich zamestnancov. Preto by kancelárie mali byť vždy pohodlné, zdravé a bezpečné, aby bolo možné maximalizovať sústredenie, pohodu, produktivitu, bez neustálych starostí s koronavírusmi.

documents/images/working-covid-1.jpg

Znečistenie ovzdušia nie je vonku obmedzené. V skutočnosti môže byť vzduch vo vašej domácnosti alebo kancelárii dvakrát až päťkrát nebezpečnejší ako vzduch vonku.

Zlá kvalita vnútorného ovzdušia zvyšuje riziko prežitia a šírenia koronavírusov vo vzduchu po celom pracovisku.

Existuje spôsob, ako prevziať kontrolu nad problémami s kvalitou ovzdušia nielen na svojom pracovisku, ale aj v domácnosti. https://box1.adap.tw/co17pm/documents/files/02_uHoo_-_Chcete_vedie%C5%A5_viac.pdf

Okrem kontroly tuhých znečisťujúcich látok a CO 2 : Prečo musí byť monitorovanie kvality vnútorného ovzdušia komplexné?

Kvôli pandémii koronavírusu venujú podniky väčšiu pozornosť dodržiavaniu regulačných požiadaviek na zdravie a bezpečnosť na pracovisku. Pretože ľudia trávia väčšinu času v interiéroch, spadá zákonná a etická zodpovednosť za zaistenie bezpečných a zdravých budov na vlastníkov. To znamená prijať prístupy, ktoré minimalizujú riziko vystavenia zamestnancov škodlivým environmentálnym faktorom, ktoré ovplyvňujú zdravie, pohodlie alebo produktivitu.

Bežné regulačné metódy monitorovania a riadenia kvality vnútorného ovzdušia sú zvyčajne založené na hodnotení jednotlivých látok alebo chemikálií, ako je napríklad oxid uhličitý (CO 2 ) alebo pevné častice (PM2,5). Preto nájdete množstvo lacných senzorov kvality vnútorného vzduchu, ktoré sú špeciálne zamerané na meranie týchto látok. Aj keď je monitorovanie CO 2 nevyhnutné na riešenie problémov s vetraním, a je minimálnou normou bezpečnostných požiadaviek na riadenie kvality vnútorného ovzdušia, samotné neposkytuje dostatočné zhodnotenie bezpečnosti a ochrany zdravia. Mali by sa brať do úvahy a systematicky sledovať aj kombinované účinky ďalších látok prítomných vo vzduchu.

documents/images/working-covid-2.jpg

Vzduch je zmesou bezfarebných plynov a látok. V typickom vnútornom prostredí sa vzduch neustále recykluje, čo spôsobuje zachytávanie a hromadenie znečisťujúcich látok. Vysoká koncentrácia týchto plynov a pevných častíc sú primárnymi zdrojmi, ktoré vedú k zlej kvalite vnútorného ovzdušia. Môže to byť spôsobené niektorým z týchto faktorov alebo ich kombináciou:

✔️zle udržiavané vykurovacie, ventilačné a klimatizačné systémy,

✔️nedostatočné vetranie,

✔️stavebné materiály,

✔️ emisie vozidiel z exteriéru, a ďalšie.

Neoptimálne rozsahy teplôt, vlhkosti a tlaku vzduchu môžu tiež ovplyvniť hromadenie týchto škodlivých znečisťujúcich látok. Faktory životného prostredia, ako je svetlo a zvuk, majú tiež vplyv na pohodlie a výkon osôb a mali by sa brať do úvahy pri zohľadňovaní kvality životného prostredia v interiéroch. V meniacom sa svete sa oplatí používať nástroje a riešenia, ktoré vám umožnia získať komplexný prehľad o podmienkach, aby ste mohli okamžite konať. Pre majiteľov budov je preto rozhodujúce pochopiť interakciu medzi rôznymi faktormi kvality životného prostredia, priestormi a činnosťami a návykmi obyvateľov, ktoré ovplyvňujú zdravie a bezpečnosť. Štúdie navyše preukázali, že kombinácia týchto faktorov môže tiež určiť riziko prežitia a prenosu vírusu vo vzduchu. Monitorovanie všetkých dôležitých parametrov kvality vnútorného ovzdušia ako súčasť celkového riešenia - nielen CO 2 a množstvo pevných častíc vo vzduchu - je rozhodujúce pre minimalizáciu rizika vystavenia a infekcie, ako aj pre zaistenie pohody a produktivity obyvateľov.

documents/images/uHoo_mobile.jpg

Dobrá kvalita vnútorného ovzdušia (meraná napr. produktami uHoo https://www.coltburg.sk/sk/blog/clanok/uhoo-zdravy-domov/) je investíciou do trvalo udržateľnej budúcnosti a vlády na celom svete dbajú na výzvu organizácií ako OSN, aby prijali prísnejšie normy kvality ovzdušia. Rada ministrov životného prostredia Európskej únie (EÚ) vytvorila komisiu, ktorá má študovať a odporúčať lepšie predpisy týkajúce sa usmernení na hodnotenie a monitorovanie kombinovaných účinkov chemických látok a znečisťujúcich látok. V juhovýchodnej Ázii krajiny ako Singapur a Taiwan tiež implementujú predpisy, ktoré rozširujú rozsah riadenia kvality vnútorného ovzdušia. Budúcnosť spočíva v zaistení zdravia a bezpečnosti a podniky musia ísť nad rámec rétoriky a inštitucionalizovať tieto postupy.

Viac info o produktoch uHoo https://www.coltburg.sk/sk/blog/clanok/uhoo-zdravy-domov/, alebo osobne v našom showroome, https://www.coltburg.sk/sk/contact

Ostatné príspevky

Získajte reálnu vizualizáciu Daikin zariadenia vo vami zvolenom priestore.

Podľa tlačovej správy Európskej kardiologickej spoločnosti štúdia odhaduje, že vystavenie znečisteniu ovzdušia zvyšuje počet úmrtí na COVID-19 na celom svete o 15%.

Vidieť neviditeľné. Prevezmite kontrolu nad vzduchom, ktorý dýchate, a sledujte svoj pokrok smerom k zdravšiemu domovu a zdravšiemu vám

Značky

">